fbpx Skip to content

Hoe zorg ik goed voor mijn baby, en voor mezelf?

‘Je moet wel aan jezelf denken hoor!’ Hoe dan in vredesnaam?!’

Je baby slaapt slecht alleen, hij wil alleen maar bovenop jou liggen. Hij slaapt alleen als jij hem de hele dag draagt, of troost. Want wanneer je niet heel dichtbij je baby bent, is hij zo onrustig en huilt hij zo veel. Het is te veel en je bent alleen maar bezig met de zorg voor je baby. Je cijfert jezelf helemaal weg voor je baby en weet eigenlijk niet meer waar jij bent in dit verhaal. Jij hebt zoveel behoefte aan een moment voor jezelf. Even je eigen gedachten kunnen horen in plaats van gehuil. Een goede nacht slaap en er even tussenuit kunnen. Een dag je handen vrij en bijslapen. 

 

Je omgeving vindt dat je het jezelf aan doet

Eigenlijk wil je helemaal niet klagen of zeuren, want je omgeving vindt dat jij hier zelf voor kiest. Je baby dragen, voeden op verzoek en samen slapen. Wanneer je zegt dat je zo moe bent, krijg je steevast een opmerking in de trant van: ‘Laat hem toch in zijn bedje slapen!’, ‘Laat hem een nachtje bij opa en oma slapen.’ of ‘Van een beetje huilen krijg je heus geen slechte hechting.’ ‘Je moet ook aan jezelf denken hoor!’ Maar dat is niet wat jij voor je baby wilt. Jouw gedachten over wat je baby nodig heeft passen goed bij het gedachtegoed van natuurlijk ouderschap (of Attachment Parenting) en je gelooft niet in slaaptraining of je baby laten huilen. Je wilt heel graag de behoeften van je baby volgen en hem veel warmte, liefde en nabijheid bieden. 

 

Je bent gewoon verschrikkelijk moe!

En als je heel eerlijk bent? Je vindt het moederschap (of ouderschap) zó zwaar. Je bent oververmoeid, uitgeput zelfs, en het slaapgebrek breekt je echt op. Zo is jouw roze wolk eerder een grijze wolk. Het liefst wil je zeggen dat je alles aan je baby leuk vindt, maar dat kan je niet. Je had je ook een hele fijne kraamtijd voorgesteld, maar die tijd bleek totaal anders te zijn dan je had verwacht. Je snakt naar een beetje rust en kalmte. Jezelf kunnen horen denken en niet altijd maar in de weer zijn met je baby. Maar je wilt gewoon echt niet dat dit ten koste gaat van je baby. Je voelt uitstekend aan wat je baby nodig heeft en wilt dit ook aan hem geven. Dus een dagje sauna met vriendinnen? Dat lijkt nu meer een sprookje dan dat het ook maar dicht in de buurt van werkelijkheid komt.

 

Hoe combineer ik zelfzorg en zorgen voor mijn baby?

De hulp die we jou bieden is helaas niet dat we een paar weken bij je komen wonen. (Al zouden we met liefde met je baby komen knuffelen) Toch kunnen we je goed helpen met onze online cursus. Omdat we snappen dat de oplossing niet ligt in andere zorg voor je baby. Jij staat achter jouw keuze voor een kindvolgende opvoeding en jij wil je baby het beste blijven geven. Tegelijkertijd weten we heel goed dat ook jij niet alles op je eigen schouders kan blijven dragen. Jij bent er ook nog. Door het volgen van deze cursus hervind je de balans. Leer je dat je niet hoeft te kiezen tussen de zorg voor je baby en jezelf. Wij hebben een methode ontwikkeld die zelfzorg juist combineert met babyzorg. En waarbij je niet (persé) bij je baby weg hoeft wanneer dat niet goed voor je voelt. 

 

Zo is het nu: Je bent jezelf aan het wegcijferen voor je baby en snakt echt naar rust

 

Je krijgt van je omgeving het gevoel dat je alles tegelijkertijd moet kunnen, maar hoe dan? Hoe kun je in vredesnaam alles in je leven combineren? Doe ik het fout wanneer ik naast de zorg voor mijn baby geen tijd meer overhoud voor mijzelf? Of faal ik juist als moeder wanneer ik voor mezelf kies?

 

Ben jij de:

 

  • Alle ballen hooghouden-moeder?
  • Oververmoeide moeder?
  • De (prikkelgevoelige) moeder van een prikkelgevoelige baby?
  • Perfectionistische moeder?
  • Alles opofferende moeder?
  • Gewoon de moeder van een doodnormale baby? (want de babytijd is überhaupt pittig)

Dan is de kans groot dat je te weinig tijd en ruimte voelt om regelmatig even bij te tanken, je eigen gedachten te horen en op adem te komen.

 

Ik wil: 

Ruimte creëren voor mezelf, én de moeder zijn die ik wil zijn

Het is belangrijk dat je ontdekt hoe je voor jezelf kan zorgen terwijl je er ook voor je baby en andere gezinsleden bent.

Want juist met een kleine baby heb je het overzicht niet meer, je ziet niet meer waar je het moet zoeken. Toch kun je met al kleine aanpassingen in je dagelijks leven kan je weer ‘aan gaan’ en met heel veel plezier weer verder, je gaat je beter voelen in het moederschap.

 

Ik gun jullie een mooie en relaxte babytijd

 

Denk jij dat het onmogelijk is? Er volledig en onvoorwaardelijk voor je baby zijn én goed voor jezelf zorgen?

Voel je dat wanneer je iets voor jezelf doet dat dit betekent dat het ten koste gaat van je kind, en dat je dan een slechte moeder bent? Of hoor jij bij de moeders die niet meer aan zichzelf denkt en pas voelt dat ze ook zelfzorg nodig heeft wanneer het al te laat is?

Lukt het je niet om een saunabezoek, een weekend weg, of elke maandagavond te sporten? En snap je misschien niet eens dat andere moeders die tijd voor zichzelf nemen (en willen?)

Je kan je behoorlijk klem voelen zitten, je kunt niet én meebewegen met je baby én jezelf vastzetten met zelfzorg dat ‘moet’.

 

 

Wat krijg je in deze fijne cursus over zelfzorg combineren met natuurlijk ouderschap?

 

Drie lessen waarin we je stap voor stap meenemen in een prachtig proces; Van accepteren wat je niet kunt veranderen, naar ruimte vinden waar je het niet had verwacht.

Na het volgen van deze online cursus is er een betere balans tussen de zorg voor je baby en de zorg voor jezelf

 

Je zal minder worstelen met moeilijke gevoelens en oververmoeidheid. Je voelt meer ruimte voor jezelf en dit gaat niet ten koste van je baby. En ja, deze cursus is natuurlijk zo opgebouwd dat het niet veel van jouw kostbare tijd vraagt voor je ermee aan de slag kunt gaan. We hebben een overzichtelijk stappenplan voor je gemaakt waarbij we praktisch met je aan het werk gaan. Ook krijg je de inzichten die je nodig hebt om weer meer aan jezelf toe te komen. Met fijne filmpjes, goed leesbare teksten en vooral met een heleboel liefde van ons voor jou, helpen we je door deze moeilijke tijd heen. 

Sneak peek:

Nb. Bij de meeste verkooppagina’s van online producten (Ja daar zijn standaard regeltjes voor) moeten we je nu gaan overhalen om deze cursus te kopen door allemaal onweerstaanbare bonusfeatures aan te bieden zodat je helemaal in de verleiding komt om op die koopknop te drukken. Maar daar doen wij niet aan. We maken deze cursus precies zo als dat wij denken dat hij moet zijn. We geven je de informatie en de tools die je nodig hebt om weer adem te kunnen halen. En that’s it. Kwaliteit heeft geen bonusmateriaal nodig. 

 

 

Is deze cursus iets voor jullie?

Laatste peek:
Author picture
Deel via
Mother & Baby
Lees ook
vind je de babytijd ook zo zwaar|?

Vind je de babytijd zwaar?

  ‘En hoe gaat het met jullie? Wel genieten hè? Deze tijd
Lees meer...
een huilbaby heb je 24 uur per dag

Een huilbaby heb je 24 uur per dag

  Haar huidje lijkt wel strak te staan, als een canvas wat
Lees meer...
Het begint meestal wanneer een baby een paar weekjes oud is en het kan weken, of zelfs maanden aanhouden. Onrust en langdurig huilen aan het einde van de dag

Het huiluurtje

‘Het hoort er allemaal bij. Het is het huiluurtje maar.’ Grote kans
Lees meer...

Shopping cart