fbpx Skip to content

Melanie Visscher

Melanie Visscher is eigenares van behandelcentrum Ervaringsgericht en Oerzacht; beiden gevestigd in Apeldoorn. Oerzacht biedt begeleiding aan moeders/ gezinnen met baby’s en jonge kinderen. Online en ‘ouderwets’ tegenover elkaar.

Zelf is zij moeder van 2 liefjes en schrijfster van het boek ‘Wat baby’s nodig hebben’.

Echt contact, creatief verbinden en fijngevoelige voelsprieten, beschrijven haar perfect. Ze werkt en schrijft vol passie en haar hart is de richtingbepaler.

‘Acht jaar geleden werd ik moeder en dat is voor mij het belangrijkste keerpunt in mijn leven geweest. Ik kon vanaf dat moment mijn hoofd verbinden met mijn gevoel.

Door de diepe liefde voor en van mijn kinderen leer ik op een andere manier kijken en kan ik mijn gevoeligheid inzetten voor de wereld in plaats van te blijven worstelen in mijn hoofd

Voor mij is alles op zijn plek gevallen en is mijn zelfvertrouwen enorm gegroeid. Ik begon met kennis verzamelen voor mijzelf, ik wilde zo graag snappen hoe dat kleine mensje in mijn armen in elkaar stak. Later begreep ik dat de kennis die ik inmiddels had vergaard en waar ik mijn eigen gedachtegoed mee heb gevormd niet alleen voor mijzelf was, maar dat ik daar vele medemoeders mee kon helpen. Zo is ‘Wat baby’s nodig hebben’ ontstaan en later ook Oerzacht.’

Melanie’s liefde voor (natuurlijk) ouderschap en haar passie om te verbinden met gelijkgestemde vrouwen/moeders is de drijfveer voor Oerzacht. Ze wil de kennis die zij heeft graag delen. Niet alleen door het schrijven van artikelen en boeken, maar door met die kennis moeders écht te bereiken. Verbinding maken tussen kennis, jouw gevoel en elkaar ontmoeten.

Melanie: ‘Het is zo fijn als je je gedachten en gevoelens met iemand kunt delen. Dat je gehoord wordt door andere moeders en/of door specialisten die jou, met een flinke dosis kennis en een oprecht luisterend oor, de ondersteuning kunnen bieden waar je behoefte aan hebt.

Oerzacht is een veilige plek. Een plek waar niks gek is. Een plek waar je kwetsbaar mag zijn waardoor je kunt groeien, als persoon en als moeder.

Het is helemaal niet zo normaal, terwijl dat tegenwoordig wel zo lijkt, om als moeder alles maar zelf te moeten doen. Om zelf je problemen te moeten oplossen en je vragen te moeten laten beantwoorden door Google. Daartegenover is het wel heel normaal om de behoefte te voelen om jouw vragen, struggles en ervaringen te willen delen met anderen. Dat kan bijvoorbeeld door gelijkgestemde moeders te ontmoeten. Of eens met een expert contact te hebben als je even wat extra hulp nodig hebt, omdat je er even niet uitkomt. Oerzacht wil jou die plek bieden.’

Deel via
melanie-visscher

Shopping cart