Skip to content

Trajecten

Exclusieve trajecten speciaal voor alle gezinnen die intensieve hulp willen van één van de meest vooraanstaande experts op het gebied van hechting in Nederland, Heleen van Putten.

In een diepgaand, krachtig traject groeit je zelfvertrouwen, wordt de band tussen jou en je kindje hechter en werk je  samen stap voor stap aan de problemen die jullie op je pad zijn tegengekomen.

Je voelt je onbegrepen en niet gesteund door je omgeving. Dat maakt je onzeker. Goedbedoelde adviezen en bemoeienissen zijn er wel, maar dat is het laatste waar je op zit te wachten met je huilende baby op je arm. 

Want echt begrijpen waar jij mee worstelt doen ze niet. Hoe je ‘s nachts  wanhopig heen en weer loopt met een krijsende baby die maar niet wil slapen, terwijl jij zó ongelooflijk moe bent. Zo moe dat je niet meer logisch kunt nadenken en je bij het minste of geringste in tranen uitbarst.

Wij begrijpen je, snappen waar je mee worstelt en kunnen je verder helpen.

Is dit het nou? Vraag jij je regelmatig vertwijfeld af, al die mooie beelden die je had bij het moederschap kloppen helemaal niet bij de realiteit waar jij nu in zit. Je komt geen seconde meer aan jezelf toe en je voelt je uitgeknepen, ondergewaardeerd en leeg. Eigenlijk voel je niet zoveel meer, de ene dag gaat over in de andere en de eindeloze sleur waar jij je in bevindt drukt zwaar op je. Alles over voor je kind, de enorme liefde waar je het allemaal voor doet? Je vraagt je af of dit wel echt bestaat.

Wij zien je en gaan je helpen met het creëren van ruimte, je gaat weer lucht krijgen.

Elke dag worstel je, doe ik het wel goed? Gaat het wel goed met mijn baby? Huilt hij niet te veel? Krijgt hij wel voldoende voeding binnen? Slaapt hij niet te weinig? Is hij wel goed gehecht? Je voelt je steeds onzekerder worden en bovendien grijpt de angst je soms bij de keel. Je zelfvertrouwen, het gevoel dat jij op je moederinstinct mag vertrouwen wordt steeds minder. ‘Slaapt hij al wel door? Moet jij hem echt zoveel dragen? Geef jij nu nog steeds borstvoeding?’ De vragen uit je omgeving geven je een constant gevoel van falen. Je hebt het zwaar en je twijfelt inmiddels over alles.

Wij gaan je helpen met het hervinden van het vertrouwen in jezelf. Contact maken met de kracht die je in je hebt.

 

Soms wil je meer dan alleen goedbedoelde adviezen of een fijn boek. Je bent bijvoorbeeld behoorlijk onzeker, twijfelt over de hechting tussen jou en je baby, of je zit misschien zelf helemaal niet lekker in je vel. Wat jij nodig hebt, is een deskundige op het gebied van baby’s en moeders, waarbij je niet in de verdediging moet over de door jullie gemaakte keuzes.

Wij horen zó vaak dat er hulp nodig is, maar dat de stap naar fijne ondersteuning te groot is. Omdat er geen vertrouwen is dat er echt geluisterd wordt, omdat adviezen als dwingend worden ervaren, of omdat er de angst bestaat dat er niet samen gekeken wordt naar oplossingen, maar dat er van alles veranderd moet worden en jullie dat helemaal niet vinden kloppen met wat goed voor jullie voelt. 

Ben jij een moeder die..

 • zich onbegrepen voelt?
 • uitgeput is?
 • piekert over haar kindje?
 • zich er alleen voor voelt staan?
 • te perfectionistisch is?
 • een huilbaby heeft?
 • altijd de controle wil hebben?
 • overbelast is?
 • weet dat het niet lekker loopt met haar kindje?
 • teleurgesteld is over het moederschap?
 • somber is?
 • twijfelt of ze wel moeder had moeten worden?
 • niet lekker in haar vel zit?
 • gek wordt van het huilen?
 • niet aan de overgang van vrouw naar moeder kan wennen?
 • niets kan loslaten?
 • overbezorgd is?
 • zich alleen nog maar vlak en leeg voelt?

Wil je hulp van een ervaren en deskundige expert die niet oordeelt, met je meekijkt en echt helpt?

Speciaal voor de gezinnen die persoonlijke hulp willen, waarbij je wekelijks contact hebt en de ondersteuning volledig op maat is en intensief is, hebben we de online trajecten ontwikkeld. De online trajecten zijn zoals we al noemden, behoorlijk intensief. Dat betekent dat je, gedurende de loop van je traject, hard aan het werk zal gaan samen met onze deskundige en in je thuissituatie, om dat wat er niet lekker loopt aan te pakken.

Na het doorlopen van je traject is er meer ruimte voor jou om te genieten van het moederschap, het geloof in je eigen kunnen is gegroeid en ben je vol vertrouwen in de door jullie gekozen toekomst.

Oerzacht biedt ondersteuning in het moederschap

Heleen is dé Nederlandse expert op het gebied van hechting en communicatie tussen moeder en kind. Wanneer er twijfels zijn over de hechting, wanneer jij je onzeker voelt over hoe contact te maken, of wanneer jij en/of je baby niet lekker in je vel zitten en je zó graag eens zou willen dat er met je mee zou worden gekeken, dan hebben wij hier nu het perfecte aanbod voor ontwikkeld.

Onze deskundige en begripvolle Heleen luistert naar de situatie en kijkt mee naar hoe het thuis gaat. Niet door zelf naar jullie toe te komen, maar door samen met je te kijken naar een video-opname van jou en je baby.  Zonder oordeel een echte observatie van de situatie. 

In het eerste gesprek staan jullie samen stil bij wat er speelt, wat het probleem is, of waar jij je zorgen over maakt. Heleen neemt uitgebreid de tijd om het beeldmateriaal te bekijken en de communicatie, het contact en het hechtingsgedrag in kaart te brengen.

Video interactie begeleiding is een bewezen effectieve vorm van behandeling die tot nu toe alleen nog maar werd aangeboden in de moeder- en kindcentra van ziekenhuizen. Het is dé vorm die daar wordt ingezet om moeders hun kracht te laten (her)ontdekken in het contact met hun baby.

Recensies

Louise:

‘In mijn ogen zou elke zwangere de mogelijkheid moeten krijgen om hulp te vragen tijdens en na de zwangerschap. Mijn ervaring na 4 zwangerschappen met elk een ander issue is dat ik na elke zwangerschap en bevalling er fysiek en mentaal sterker uitkwam. Dit was mij niet gelukt zonder de begeleiding van Heleen.'

Begeleiding

'Die begeleiding ging verder dan 1 op 1 gesprekken tijdens de zwangerschap. Er is mij aangeboden om de bevalling/geboorte te filmen en na te bespreken, omdat ik angsten had dat ik mijn dochter na de bevalling niet zou accepteren. Tijdens de bespreking (wanneer je daar aan toe bent of wil) laat ze jou en je partner zien wat je als nieuwe vader en moeder doet.'

Angst

‘Mijn angst van het niet accepteren die ik had was er niet, maar ik zag en voelde dat zelf niet bewust. Heleen liet mij tijdens het bekijken van de film zien hoe natuurlijk het ging. En bij elke blik, beweging of aanraking stopte ze de film en benoemde dit. Op dat moment vond ik het heel moeilijk om dat te zien, maar nu kan ik het alleen maar mooi en waardevol vinden. Een belangrijk onderdeel van het proces van moeder worden en zijn. Heleen is professioneel op een vriendschappelijke wijze, welke ik een ander zeker zou aanraden.’

Wil je meer weten?