Skip to content

Consulten

Wat een achtbaan kan het ouderschap zijn! Een heleboel fijne gevoelens, maar ook volop vraagtekens, zorgen en onzekerheid komen om de hoek kijken.

Dan kan het heel fijn zijn om iemand met je mee te laten kijken. Samen ga je het gesprek aan over jullie unieke situatie. Door jouw vragen te bespreken en in gesprek te gaan met een deskundige krijg je (nieuw) inzicht in je situatie, waardoor je vertrouwen een boost krijgt. Je kunt weer in je eigen kracht komen te staan.

Een consult in ons moeder en kindcentrum gaat verder dan het stellen van een korte vraag. We bieden een soort combinatie van een expert meets stamlid.
Je krijgt 1-op-1 begeleiding van één van onze teamleden bij de vragen die je hebt.

Betrouwbaar, deskundig en persoonlijk.

Deze en vele andere vragen herkennen we en komen we vaak tegen:

 • Mijn baby slaapt volgens mij veel te weinig, heeft hij een slaapprobleem?
 • Mijn partner en ik zitten niet op één lijn, hoe kunnen we meer samen in het ouderschap staan?
 • Ik vind de babytijd zo uitputtend, hoe kom ik meer aan mezelf toe?
 • Mijn lontje is zo kort, ik ben bang dat ik mijn geduld verlies
 • Ik ben zó moe, ik weet niet meer waar ik het halen moet.
 • Mijn peuter overschrijdt compleet mijn grenzen, hoe blijf ik de moeder die ik wil zijn?
 • Ik ben bang dat ik het niet goed doe, hoe geef ik mijn kindje wat hij nodig heeft?
 • Ik ben bang- en/of somber, het lukt me niet om te genieten.
 • Mijn baby is zo onrustig, ik wil weten of er iets aan de hand is.
 • Ik kan niet meer tegen het vele huilen, ik wil een oplossing.

Wij weten wat je doormaakt en na het consult (de consulten) zul jij je lichter voelen, heb je weer vertrouwen én handvatten om met je worstelingen (of uitdaging) om te gaan.

Een consult bij Oerzacht is…

 • …een deskundige die écht naar je luistert, je hoort en je ondersteuning wil bieden.
 • …ruimte om samen met een expert naar jouw unieke situatie te kijken. 
 • …een vertrouwde omgeving waarin wij samen met jou op zoek gaat naar wat jouw kindje, jijzelf en jullie gezin nodig hebben en hoe wij jullie daarin het beste kunnen ondersteunen.

Oerzacht bestaat uit een sterk en hecht team van 4 deskundigen. Allemaal delen ze de Oerzacht gedachte en blinken ze uit in hun eigen specialisatie. Aan de hand van jouw hulpvraag zullen wij kijken welke Oerzacht specialist het beste bij jou/jullie aansluit. Je wil tenslotte dat de situatie bekeken wordt door een specialist op het gebied waarover jouw vraag gaat.

Na een consult voelen jullie je vaak al genoeg gehoord en geholpen om weer verder te kunnen, maar als je behoefte hebt aan meer exclusieve tijd voor jou, kan je ook kiezen voor een consultenpakket van 2 of 3 consulten. 

Er zijn ook situaties waarin het goed is om een traject op maat te maken. Dit gebeurt tijdens of na een eerste consult als blijkt dat de hulpvraag op die manier het beste beantwoord kan worden. Dit gebeurt altijd in overleg met jouw coach. 

Consulten kunnen ‘live’ plaatsvinden in ons Oerzacht centrum in Apeldoorn, maar ook op afstand per telefoon of via videobellen.

Recensies

Vertrouwen

‘Melanie gaf mij meteen vanaf het eerste contact vertrouwen door haar warme manier van reageren. Ook in ons telefonische consult wist ze direct tot de kern te komen. Ergens wist ik, of hoopte ik, dat ze voor mij zou kunnen bevestigen dat ik intuïtief al de juiste keuzes voor mijn dochter gemaakt had.’

Natuurlijk ouderschap

‘Keuzes die nauw verband houden met het natuurlijk ouderschap, maar die vaak niet overeenkomen met de heersende opvoedgewoontes in ons land en dus was ik aan het twijfelen geraakt. Zij kon mij gelukkig gerust stellen.’

Ervaringsgericht advies

‘Melanie gaf mij met haar deskundigheid ook ervaringsgericht advies, van de ene moeder tot de andere moeder. Ik voelde mij gesteund in mijn moederschap met hernieuwde kracht en energie.’

Wil je meer weten/aanmelden?