Skip to content

Coaching

Zijn jullie nachten zo kort en doorbroken dat jullie het (haast) niet meer volhouden? Uitgeput en wanhopig?

Jullie willen niet luisteren naar de ‘oplossingen’ die met laten huilen komen, maar zo langzamerhand weten jullie ook niet meer hoe dan wel?

Hoe ga je om met het onophoudelijk huilen van je baby? Hoe blijf je zelf overeind staan en geef je tegelijkertijd je baby wel wat het nodig heeft?

Ontdek alles over onze coachingsmogelijkheden:

Heb jij een brandende (en korte) vraag die je graag op onze socials beantwoord ziet worden?
melanie-visscher

Als wij kijken naar een kind dan zien wij de pure versie van een kind. Waar alle lagen die bedacht of gecreëerd zijn door de maatschappij, door de cultuur of door welke andere invloed dan ook, zichtbaar zijn, maar geen onderdeel zijn van wie het kind in basis is. Wanneer wij kijken naar jouw moederschap dan zien wij wie jij bent als moeder, welke invloeden er zijn buiten jou en hoe dat je belemmerd of juist in je kracht zet. Oerzacht is de plek om de steun te ervaren die jij nodig hebt op jouw pad als moeder.

We versterken jou. Wij vullen de basis aan die jij zelf al hebt.

Oerzacht is eigenlijk de kunstmatige vorm van wat we missen in onze maatschappij. De kring om de moeder heen van zussen, vriendinnen, moeders, tantes en wijze ouderen. Je alleen en geïsoleerd voelen als moeder zou er niet mogen zijn; Moederschap is een fase van ons leven waarin we in onze kern mogen vertrouwen dat we deel uitmaken van een groep van vrouwen, een vangnet van liefde, warmte, kennis, ervaring, herkenning en kwetsbaarheid. In onze huidige tijd is dit triest genoeg vaak het tegenovergestelde; Dit contrast van het nooit méér nodig hebben van verbinding dan nu, en tegelijkertijd juist minder toegang hebben tot dit vangnet, zorgt voor gevoelens van onzekerheid, schaamte, falen, frustratie, isolatie en eenzaamheid.

tile-oz-1024x1024

Ontwikkeling, gevoeligheid, onrust, prikkelverwerking en interactie staan centraal. Wanneer jullie vragen hebben over jullie eigen unieke situatie, kunnen wij de persoon aanreiken die kan meekijken naar hoe de ontwikkeling verloopt.


Wat is jullie unieke stijl en wat is er voor jullie belangrijk? Is dat hoe het van nature ook bedoeld is? Past het bij jullie baby? Wat zijn de behoeften van jullie kind? Hoe leer je deze behoeften te herkennen?

Is wat er gebeurt normaal, of moet er verder worden gekeken naar mogelijk medische oorzaken? En dan natuurlijk ook: ‘Hoe dan?’
Hoe houd je het vol?
Hoe pakken jullie het praktisch aan?

Recensies

Vertrouwen

‘Melanie gaf mij meteen vanaf het eerste contact vertrouwen door haar warme manier van reageren. Ook in ons telefonische consult wist ze direct tot de kern te komen. Ergens wist ik, of hoopte ik, dat ze voor mij zou kunnen bevestigen dat ik intuïtief al de juiste keuzes voor mijn dochter gemaakt had.’

Natuurlijk ouderschap

‘Keuzes die nauw verband houden met het natuurlijk ouderschap, maar die vaak niet overeenkomen met de heersende opvoedgewoontes in ons land en dus was ik aan het twijfelen geraakt. Zij kon mij gelukkig gerust stellen.’

Ervaringsgericht advies

‘Melanie gaf mij met haar deskundigheid ook ervaringsgericht advies, van de ene moeder tot de andere moeder. Ik voelde mij gesteund in mijn moederschap met hernieuwde kracht en energie.’