fbpx Skip to content

Wat baby’s nodig hebben is het basishandboek voor iedere verse ouder.

‘Had ik dít maar geweten vóórdat ik kinderen kreeg’… Die zin schiet bij menig ouder regelmatig door het hoofd. En alhoewel iedere ouder leert door te ervaren, door het zelf te doen met héél veel vallen en héél veel opstaan, is het toch wel fijn dat er af en toe een boek verschijnt dat je kan behoeden voor de grootste valkuilen.

‘Wat baby’s nodig hebben’ is zo’n boek. Sterker nog, het kan zo maar het enige boek zijn dat je echt nodig hebt voor dat eerste te gekke, maffe, spannende, soms slopende jaar met je baby. Melanie Visscher heeft namelijk al het voorwerk voor je gedaan; ze las stapels boeken en recent wetenschappelijk onderzoek en combineerde al die kennis in kant en klare leesbare brokken. Over hoe het brein van je baby werkt, bijvoorbeeld, en waarom hij huilt en (niet) slaapt. Over hoe jullie eigenlijk één blijven, ook na de geboorte. En, vooral, hoe je als moeder je verstand behoudt door juist je rationele ik even te parkeren bij de rest van je pre-kroost leven. Let your monkey do it. Want onze blauwdruk, hoe we door moeder natuur geprogrammeerd zijn, weet eigenlijk heel goed hoe het ‘hoort’.

Baby’s hebben geen gebruiksaanwijzing en toch lijkt iedereen ernaar op zoek te zijn. Er zijn honderden boeken geschreven die allemaal de oplossing voor het ene na het andere babyprobleem beloven. Er is alleen iets wat al die schrijvers over het hoofd zien. Baby’s hebben geen problemen, het is de maatschappij die een probleem met baby’s heeft. In dit boek nemen we een compleet andere invalshoek, namelijk die van de baby. Wat heeft een baby echt nodig om zich helemaal in zijn volle potentieel te ontwikkelen? Om een leven lang gelukkig te kunnen zijn? Na het lezen van dit boek weet je meer over een baby dan de meeste ‘deskundigen’ en dat zal ouders helpen om hun eigen pad te bewandelen, samen met hun baby

Wie is Melanie Visscher? Melanie en haar team hebben een moeder en kindcentrum; Oerzacht en een behandelcentrum in Apeldoorn. Naast haar studie en jarenlange ervaring als behandelaar is zij zich gaan verdiepen in het babybrein en wat baby’s nodig hebben om zich optimaal te ontwikkelen. Er zijn veel briljante wetenschappers die de één na de andere fantastische en baanbrekende ontdekking hebben gedaan, duizenden puzzelstukjes aan kennis. Melanie heeft al deze kleine wetenschappelijke puzzelstukjes in elkaar gezet en vervolgens gekeken naar het grotere plaatje. Ze is geen wetenschapper, maar Melanie kan iets wat niet iedereen kan of wil doen. De tijd investeren om deze informatie bij elkaar te brengen om vervolgens de wetenschap te vertalen in fijne kennis. Dat resulteerde in het boek ‘Wat baby’s nodig hebben’ op zo’n manier geschreven dat ook de moeder, op van het slaapgebrek, high van de hormonen en onzeker gemaakt door de zoveelste mening, de informatie kan opnemen en toepassen.

boek
wat babys nodig hebben

Wat baby's nodig hebben

prachtige fotos

vol met prachtige foto's

superfijne informatie

en superfijne informatie

Boek bestellen?

Recensies

Zo duidelijk

Prachtig boek, je hebt echt geen ander boek nodig. Ik wens voor alle babys dat hun ouders dit boek lezen. Zo duidelijk, je krijgt er enorm veel zelf vertrouwen van en volgens mij hele blije goed gehechte kindjes. Ook mooi om kado te geven aan aanstaande ouders, gewoon doen!

Een aanrader

‘Zeer uitgebreide beschrijving van de evolutie en biologie van baby’s en kleine kinderen. Antwoord op de vraag waarom baby’s doen wat ze doen. Geruststellend om te lezen dat het volkomen logisch en natuurlijk is van je kind om bijvoorbeeld vaak te willen drinken en niet alleen te willen zijn. Wanneer je dit boek gelezen hebt kijk je heel anders naar (het gedrag) je baby dan daarvoor! De tweede helft van het boek geeft praktische handvatten om de theorie in praktijk te brengen. Niet alleen voor pasgeboren baby’s maar ook voor jonge kinderen. Een aanrader voor iedere ouder!’

Fijn boek

Heel fijn boek waarin duidelijk staat beschreven wat een baby nu echt nodig heeft. Niet gezien vanuit de maatschappij en wat wenselijk is maar dicht bij de natuurlijke behoeften en ontwikkeling. Het gaf mij bevestiging van mijn eigen gevoel.