Skip to content

Welkom bij de Oerzacht Academy

Elke ouder die op zoek is naar groei en ontwikkeling in het ouderschap kan kiezen uit fijne cursussen, gemaakt vanuit de behoefte van ouders met baby’s en jonge kinderen. De vaakst gestelde hulpvragen in ons centrum hebben we vertaald naar duidelijk afgebakende cursussen.

Oerzacht-Academy

In het ouderschap is het nooit de bedoeling geweest om in je eentje alles uit te zoeken zonder hulp of het lekker kunnen afkijken bij de mensen om je heen. We zijn groepsdieren en van oudsher zijn we gewend om te leren van de ander. Maar eigenlijk is er nu iets geks aan de hand. Je wordt ouders van zo’n klein hummeltje en opeens moet je het allemaal maar weten. Ik vond dat wel even slikken, zo’n kwetsbaar klein mensje en zo’n grote verantwoordelijkheid als ouders.

En in een wereld waar je overladen wordt met informatie, die lekker tegenstrijdig is en niet heel transparant, is het hartstikke lastig om daar als nieuwbakken ouders je weg in te vinden.

Ik heb het voorwerk voor jullie gedaan, las honderden wetenschappelijke artikelen en boeken en maakte de vertaalslag naar een helder leesbaar boek. Maar alleen een boek vind ik niet genoeg. Kennis is hartstikke fijn, maar er moet ook een vertaalslag gemaakt worden naar de dagelijkse praktijk. En daarom is er nu de Oerzacht Academy, met ons groeiende aanbod van online cursussen, lessen, lezingen en presentaties.

Ons aanbod

Hoe zorg ik goed voor mijn baby, en voor mezelf?

‘Je moet wel aan jezelf denken hoor!’ Hoe dan in vredesnaam?!’ Je
Lees meer...

Hoe herken (en help) je jouw overprikkelde baby?

Jij hebt een baby. En deze baby zit niet zo lekker in
Lees meer...

Alles wat je nodig hebt voor een geslaagd borstvoedingsavontuur!

Door deze cursus Begin je zelfverzekerd aan het borstvoedingsavontuur Begrijp je hoe
Lees meer...

Shopping cart